Okul Logomuz ve Anlamı

Kurumumuzu temsil eden logomuz ve anlamı.

Logomuz:

17-05-2020

Logomuz (Büyük) İndirme Linki:

meb_iys_dosyalar/48/11/748538/dosyalar/2019_01/14134427_YATAYAN_ANADOLU_YMAM_HATYP_LYSESY.jpg

Logomuzun Anlamı:

meb_iys_dosyalar/48/11/748538/dosyalar/2020_05/17004819_LOGOMUZ.pdf

Turkuaz Renk(Logo iç rengi): Tarih boyunca turkuaz Türklerin ve Türk – İslam Medeniyeti 'nin rengi olmuştur. Bu renk halkımızla özdeşleşmiştir. Turkuaz renk, açık fikirliliği, yardımseverliği ve gururu temsil eder. İnsanlar üzerinde istikrar, dikkat ve konsantrasyon sağlayan bir renktir. Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, öğrencileri kaliteli bir eğitim yuvasında toplayarak, geleceğe örnek nesiller yetiştirme bilincinde bir kurum olduğu bu renk ile ifade edilmiştir.

Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi: Resmi olarak okulumuzun adını temsil eder.

MUĞLA: Kurumumuzun eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü il ismidir.

2012: Resmi kuruluş & açılış yılımızı ifade eder.

Türk Bayrağı Logosu: Şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırma bilincinde olduğumuzu ifade eder.

Açık El Figürü: Dua eden imam hatip lisesi öğrencilerini temsil eder.

Kitap Figürü:  Kur'an-ı Kerim'i ve İslam'ın ilk emri olan "OKU" emrini temsil eder.

Cami Figürü:  İlmin ışığında yetiştirilen imam hatip lisesi mezunlarının halk ile buluştuğu ibadet mekânını temsil eder.

3 figürde kullanılan yeşil renk İslamiyet'i temsil eder (Açık El, Kitap, Cami).

Logo dış çeperinde kullanılan siyah renk ve logo içinde kullanılan beyaz renk: Karanlıktan aydınlığa ulaşma yolunun eğitimden geçtiğini ifade eder.

Yayın: 17.05.2020 - Güncelleme: 18.06.2021 17:15 - Görüntülenme: 1002